Termékismertető
Nálunk a Hajnalhegyen talált otthonra és hogy a választott területen jól érzi magát a belőle készült bor bizonyítja. Üde savak, frissesség jellemzi.
A bor ízében, illatában jelen van bodzavirág, a farkasalma és a friss széna. Reduktív feldolgozással és több hónapos fahordós érleléssel készítettük. Szájban érett és gyümölcsös, nagy testtel, fokozatosan növekvő intenzitással. Lecsengésében felfedezhető a vulkanikus ásványosság.
|
A Chardonnay-hoz hasonlóan világszerte nagy népszerűségnek örvend. Néhány hátrányos szőlészeti jellemzője miatt csak az utóbbi évtízedekben jelent meg nálunk, s főként az utóbbi években vált közkedvelté. Készítésénél nem tapasztalható az a kettősség, mint a Chardonnay esetében, ugyanis általában a kötött, meszes talajokat kedveli, így az Etyak-budai-, valamint a Balatonfüred-csopaki borvidéken, illetve a Mátra- és a Bükk-hegységek bizonyos részein talált otthonára. A Loire-menti sauvignonokhoz hasonlóan nálunk is az elsődleges illat- és ízjegyek: a farkasalma, csalán, fű, friss gyümölcsök dominálnak boraiban.
|