selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
Royal Tokaji logó


Royal Tokaji

Tokaji Aszú 6 puttonyos Mézes Mály 2007

Tokaj-hegyaljai borvidék

Jelenleg ez a termék sajnos nem rendelhető...
     
Fehér
édes
0.50 liter
Tokaji Aszú 6 puttonyos Mézes Mály  2007 0.50
Megjegyzem |

Termékismertető

KORLÁTOZOTT PALACKSZÁM! Közép aranysárga színű. Illatában a szilva fedezhető fel egy csipet fűszerrel. Krémes, vajas, rendkívül összetett és kerek a karaktere. Gyönyörű szép és elegáns az egyensúlya. Cukortartalom: 220 g/l Savtartalom: 8,3 g/l

Aszú

Aszú

A meleg nyár, a nedves korai őszi idő, majd a kellemes, száraz vénasszonyok nyara, az optimális érés feltételének nélkülözhetetlen kellékei. A különleges mikroklíma, az esőzések következében kialakuló páradús levegő, a reggeli harmat és az enyhe szeptemberi szél segítik elő a Botrytis Cinerrea kifejlődését. A nemespenész hatására a szőlő aszúsodni kezd, folyamatosan veszít nedvességtartalmából. Ennek köszönhetően a szemekben lévő aroma és illatanyagok koncentrálódnak és ezek adják az aszúborok utánozhatatlan aromáját, zamatát.
Az aszúbor készítése során a nemespenész által keletkezett aszúszemeket, az évszázados recept alapján száraz alapborral házasítják - 1 gönci hordó (136 liter) borhoz 3-6 puttonnyi aszúszemet ( 1 puttony kb. 22-25 kg ) adnak. Az illat és zamatanyagok kifejlődéséhez több éves tölgyfahordós érlelés szükséges.

 
Az Ön kosara jelenleg üres...
Tokaj-hegyaljai borvidék
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio