selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 
Royal Tokaji logó


Royal Tokaji

Tokaji Aszú 6 puttonyos Betsek 2008

Tokaj-hegyaljai borvidék

18.900 Ft
db
Egységár: 37.800 Ft / liter
Áraink bruttó árak
     
Fehér
édes
0.50 liter
Tokaji Aszú 6 puttonyos Betsek  2008 0.50
Megjegyzem |

Termékismertető

KORLÁTOZOTT PALACKSZÁM! A mandula, a marcipán, a ribizli és az érett ringlót fedezhetjük fel az illatában. Ízében a mandula és az érett ringló tér vissza rendkívül szép savak társaságában. Lecsengése tiszta és hosszú gyönyörű élénk savak kíséretében.

Royal Tokaji now owns 16 hectares of this long established vineyard. Situated to the south east of Mad in Hungary, it produces lusciously refreshing wines that are always in demand. Betsek?s black volcanic topsoil contributes to the mineral and lovely black pepper characters in the wine. Apricot and honey predominate. Betsek is an old Magyar family name and this vineyard produces consistently balanced aszu wines. Betsek has been served by President Putin in St Petersburg.

Aszú

Aszú

A meleg nyár, a nedves korai őszi idő, majd a kellemes, száraz vénasszonyok nyara, az optimális érés feltételének nélkülözhetetlen kellékei. A különleges mikroklíma, az esőzések következében kialakuló páradús levegő, a reggeli harmat és az enyhe szeptemberi szél segítik elő a Botrytis Cinerrea kifejlődését. A nemespenész hatására a szőlő aszúsodni kezd, folyamatosan veszít nedvességtartalmából. Ennek köszönhetően a szemekben lévő aroma és illatanyagok koncentrálódnak és ezek adják az aszúborok utánozhatatlan aromáját, zamatát.
Az aszúbor készítése során a nemespenész által keletkezett aszúszemeket, az évszázados recept alapján száraz alapborral házasítják - 1 gönci hordó (136 liter) borhoz 3-6 puttonnyi aszúszemet ( 1 puttony kb. 22-25 kg ) adnak. Az illat és zamatanyagok kifejlődéséhez több éves tölgyfahordós érlelés szükséges.

 
Az Ön kosara jelenleg üres...
Tokaj-hegyaljai borvidék
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
Royal Tokaji
ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio