Termékismertető
2013-tól nem készíthető borfajta!
Illatában szegfű, virágok, és rengeteg méz, mézeskalácsfűszerek, vanília és friss faforgács. Hihetetlenül izgalmas illat, nagyon sokféle, változatos, mégsem tolakodó. Ízében az illathoz illő komplexitás. Lendületes savak mellett a méz és a gesztenyepüré, a mazsola, a malagaszőlő és némi puncs. Nagyon fűszeres, ugyanakkor rendkívüli tartása van. Hűsítő, nagyon hosszú lecsengésű, utóízében kellemes gesztenye.
Rendkívüli bor, melyben nem az édesség dominál, hanem az ízek. Kivételes ital kivételes alkalmakra.
|
A mustban vagy borban megáztatott aszúszemeket kipréselik (ebből készül az Aszú), majd a visszamaradó aszútörkölyt újra megáztatják borban vagy mustban. Ezt kipréselik és kierjesztik, ez adja a Fordítást. A kierjedt bort 1 évig érlelik pincében, fahordóban.
|