Termékismertető
A méthode classique egy különleges pezsgőkészítési mód. A kiváló alapborok és a klasszikus eljárás eredményeképpen a TÖRLEY Sec pezsgő a legigényesebb, száraz pezsgőket kedvelő ínyencek igényét is kielégíti. A több mint egyéves, nagy gonddal végzett eljárásnak a Magnum palackokban történő erjesztésnek és érlelésnek köszönheti ez a pezsgő kiváló íz- és illatkomponenseit, különleges minőségét.
|
A mai értelemben többfajta tudatos arányban házasított bort nevezzük cuvée-nek. Egyes termelők csúcsborai a legjobb vörösborok összeházasításával jönnek létre. Ilyenkor a bortörvény előírásainak megfelelően a cuvée-t alkotó
szőlőfajtákat a címkén fel kell tüntetni. Eredetileg a pezsgő készítéshez házasított és egalizált alapbort nevezik cuvée-nek.
|