Termékismertető
Ez a jó minőségű, a TÖRLEY pezsgőpincészet saját szőlőültetvényeiről származó alapborokból, klasszikus eljárással készülő pezsgő a legkényesebb pezsgőbarátok tetszését is elnyeri. A Magnum palackokban történő erjesztés és érlelés során alakulnak ki az e pezsgőkre oly jellemző íz és illatkomponensek. A több mint egyéves, nagy gonddal felügyelt eljárás biztosítja a félszáraz Demi Sec pezsgőket jellemző különleges minőséget.
|
A mai értelemben többfajta tudatos arányban házasított bort nevezzük cuvée-nek. Egyes termelők csúcsborai a legjobb vörösborok összeházasításával jönnek létre. Ilyenkor a bortörvény előírásainak megfelelően a cuvée-t alkotó
szőlőfajtákat a címkén fel kell tüntetni. Eredetileg a pezsgő készítéshez házasított és egalizált alapbort nevezik cuvée-nek.
|