selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 

Borvidkek

Magyar borok

Etyeki Kúria
Etyek-budai borvidék

Chardonnay 2015 0.75l
2.700 Ft
db
Sauvignon Blanc 2017 0.75l
2.700 Ft
db
White 2017 0.75l
1.690 Ft
db
Pinot Noir 2016 0.75l
4.950 Ft
db

 


Az Etyeki Kúria Borászat 1996-ban alakult az etyeki Öreghegyen 2 hektár szőlőterülettel. Hamarosan a borvidék vezető borászata lett. Négy évvel később a 150 éves sváb pince fölött megépült egy korszerű feldolgozó és a hangulatos borkóstoló helyiség. Az Alcsútdobozon elindult szőlőtelepítésnek köszönhetően a termőterület elérte a 18 hektárt. Az Etyek – Budai borvidéken elsőként telepített Pinot Noir szőlőből készült bor számos világszínvonalú kitüntetést hozott a pincének.

A 2009-es évben a nemzetközi piacra lépés területén szoros együttműködés kezdődött a magyar-osztrák határ közelében fekvő trausdorfi Esterházy borászattal.
Ugyanebben az évben állt munkába Mérész Sándor főborász, aki Matolcsy Sárával és Babarczi Lászlóval közösen megvalósította a borászat modernizálását.

A borászat bővítése mellett az Etyeki Kúria 9 hektárral bővíti szőlőterületeit is az alcsútdobozi Nagy Látóhegy legértékesebb részén. A teljes termőterület így már meghaladja a 27 hektárt. Az új területek betelepítése 2015 tavaszán történik majd, a borászatnak eddig is nagy sikereket hozó Sauvignon Blanc és Pinot Noir fajtákkal.

Etyeki Kúria

 
Az n kosara jelenleg res...
Etyeki Kúria - Kóstoló terem Etyeki Kúria - Birtok Etyeki Kúria - Birtok Etyeki Kúria - Tábla Etyeki Kúria - Hordók Etyeki Kúria - Birtok Etyeki Kúria - Birtok Etyeki Kúria - Birtok

ugrs az oldal tetejre...
   
Globula NetStudio