selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 

Borvidékek

Magyar borok

Jásdi Pince
Balatonfüred-csopaki borvidék

Cserszegi Füszeres 2017 0.75l
1.850 Ft
db
Csopaki Olaszrizling 2016 0.75l
1.850 Ft
db
Rosé 2017 0.75l
1.750 Ft
db

 

A klasszicista épületegyüttes és a 40 méter hosszú pince teljes és igényes felújításával egyidejûleg a legkorszerûbb szõlõfeldolgozó és borászati berendezések kerültek telepítésre.

A tapasztalatok azt igazolták, hogy a majd 200 éves épületegyüttes méteres falaival, termés-kõbõl rakott hûvös pincéjével ideális helye a XXI. század borászatának is. Már a mûködés elsõ eredményei visszaigazolták a tulajdonosok elképzeléseit. A pincének a Balatoni Nemzeti Park a "2000. évben a Balaton-felvidék legszebb pincéje" címet adományozta 2000. szeptemberében.
21 - regionális borversenyen nevezett - borból 16 érdemelt aranyérmes minõsítést. A VINAGORA Nemzetközi Borversenyen, amely egyike a világ 8 legnagyobb megmérettetésének, a Jásdi Pince a magyar családi pincészetek közül az egyik legeredményesebbként 1 arany és 1 ezüstérmet érdemelt ki boraival. (A nevezett Chardonnay barrique bora, a fajta teljes magyar mezõnyében a legmagasabb pontszámot érte el.) Aztán egyre szebb eredmények következtek. A BORBARÁT Magazin szavazásán 2005-ben már másodszor választották a Jásdi Pincét a legnépszerûbb 12 magyar borászat közé.

Borászatunk még sokáig fog kísérletezni.
Kísérletezünk majd mindennel. Régi és új szõlõfajtákkal, híres és kevésbé híres dûlõkkel, mûvelésmóddal és tõketerheléssel. A pincében sem áll meg az új, a jobb keresése. Préselünk egészben és lebogyózva, széndioxid alatt és hidegen.
Erjesztünk kis hordóban és hûtött acéltartályban, fajélesztõvel és vadélesztõkkel.
Érlelünk finom seprõn és barrique hordóban. Mindezt persze nem ötletszerûen. Munkánkat francia borászati tanácsadó is segítette. Csopakon olyan nagy borokat kell felmutatnunk, amikre felfigyel a világ!

Jásdi Pince

 
Az Ön kosara jelenleg üres...

Jásdi Pince - Jásdi Pince - Jásdi Pince - Jásdi Pince - Jásdi Pince -

ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio