selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 

Borvidťkek

Magyar borok

J√°sdi Pince
Balatonf√ľred-csopaki borvid√©k

Cserszegi F√ľszeres 2017 0.75l
1.850 Ft
db
Csopaki Chardonnay 2017 0.75l
1.850 Ft
db
Rosé 2017 0.75l
1.750 Ft
db

 

A klasszicista √©p√ľletegy√ľttes √©s a 40 m√©ter hossz√ļ pince teljes √©s ig√©nyes fel√ļj√≠t√°s√°val egyidejûleg a legkorszerûbb szõlõfeldolgoz√≥ √©s bor√°szati berendez√©sek ker√ľltek telep√≠t√©sre.

A tapasztalatok azt igazolt√°k, hogy a majd 200 √©ves √©p√ľletegy√ľttes m√©teres falaival, term√©s-kõbõl rakott hûv√∂s pinc√©j√©vel ide√°lis helye a XXI. sz√°zad bor√°szat√°nak is. M√°r a mûk√∂d√©s elsõ eredm√©nyei visszaigazolt√°k a tulajdonosok elk√©pzel√©seit. A pinc√©nek a Balatoni Nemzeti Park a "2000. √©vben a Balaton-felvid√©k legszebb pinc√©je" c√≠met adom√°nyozta 2000. szeptember√©ben.
21 - region√°lis borversenyen nevezett - borb√≥l 16 √©rdemelt arany√©rmes minõs√≠t√©st. A VINAGORA Nemzetk√∂zi Borversenyen, amely egyike a vil√°g 8 legnagyobb megm√©rettet√©s√©nek, a J√°sdi Pince a magyar csal√°di pinc√©szetek k√∂z√ľl az egyik legeredm√©nyesebbk√©nt 1 arany √©s 1 ez√ľst√©rmet √©rdemelt ki boraival. (A nevezett Chardonnay barrique bora, a fajta teljes magyar mezõny√©ben a legmagasabb pontsz√°mot √©rte el.) Azt√°n egyre szebb eredm√©nyek k√∂vetkeztek. A BORBAR√ĀT Magazin szavaz√°s√°n 2005-ben m√°r m√°sodszor v√°lasztott√°k a J√°sdi Pinc√©t a legn√©pszerûbb 12 magyar bor√°szat k√∂z√©.

Borászatunk még sokáig fog kísérletezni.
K√≠s√©rletez√ľnk majd mindennel. R√©gi √©s √ļj szõlõfajt√°kkal, h√≠res √©s kev√©sb√© h√≠res dûlõkkel, mûvel√©sm√≥ddal √©s tõketerhel√©ssel. A pinc√©ben sem √°ll meg az √ļj, a jobb keres√©se. Pr√©sel√ľnk eg√©szben √©s lebogy√≥zva, sz√©ndioxid alatt √©s hidegen.
Erjeszt√ľnk kis hord√≥ban √©s hût√∂tt ac√©ltart√°lyban, faj√©lesztõvel √©s vad√©lesztõkkel.
√Črlel√ľnk finom seprõn √©s barrique hord√≥ban. Mindezt persze nem √∂tletszerûen. Munk√°nkat francia bor√°szati tan√°csad√≥ is seg√≠tette. Csopakon olyan nagy borokat kell felmutatnunk, amikre felfigyel a vil√°g!

J√°sdi Pince

 
Az ÷n kosara jelenleg Łres...

J√°sdi Pince - J√°sdi Pince - J√°sdi Pince - J√°sdi Pince - J√°sdi Pince -

ugrŠs az oldal tetejťre...
   
Globula NetStudio