selection.hu wine&cafe  

Fuxli

Loading
 

Országok

Külföldi borok

Golden Kaan
Western Cape

Chardonnay 2017 0.75l
3.400 Ft
db
Cabernet Sauvignon 2017 0.75l
3.400 Ft
db
Pinotage 2016 0.75l
3.400 Ft
db
Shiraz 2017 0.75l
3.400 Ft
db

 

A minőségi borok világa

Noha Dél-Afrika az újvilági bortermelő területekhez tartozik, a termelést illetően figyelembe kell venni az ország történelmét is. Már az 1700-as években termesztettek és nemesítettek szőlőt Dél-Afrikában. Az első gazdaságot, a legendás Groot Constantia-t 1685-ben alapították és még ma is működik.

A dél-afrikai borokat már az egész világon elismerték és népszerűek voltak stílusuk és nemességük miatt. A borszakértők megemlítik Dél-Afrika jó adottságait a kiváló borok termeléséhez, amelyet igazol a növekvő dél-afrikai export.

A Golden Kaan-t eredetileg a KWV, Dél-Afrika legnagyobb tekintélyű, vezető borgazdasága palackozta.

Wine of Origin (bor eredet tanúsítvány)

A dél-afrikai Wine of Origin tanúsítványrendszert hivatalosan 1973-ban vezették be. Ez a rendszer nem csak igazolja a helyi borok eredetét, hanem védi a speciális változatokat és évjáratokat is.

A rendszer kialakításánál bizonyos alapelveket vettek figyelembe. Például meg kellett felelni az európai szabályozásnak mivel nagy mennyiségű dél-afrikai bort exportáltak (és jelenleg is exportálnak) Európába. A Golden Kaan borok a Western Cape borvidékről származnak.

A Wine of Origin rendszer a hagyományos európai bortermelő országokban már sok éve működik, védve mind a termelőt, mind pedig a vásárlót. A két tényező, ami meghatározza a bor jellegét és minőségét, a természet (talaj, klíma és hely) és az emberi kéz (a fajta kiválasztása, bortermelési gyakorlat és borkészítési technológiák).

Western Cape

A dél-afrikai szőlőskertek nagy része a Western Cape régióban, a tengerpart közelében fekszik. A hagyományos bortermelő területek a Jóreménység Fok félszigeten és környékén főleg mediterrán klímájúak, meleg száraz nyarakkal és elegendő mennyiségű téli csapadékkal, biztosítva az öntözés minimális szintjét.

Ezek az időjárási feltételek és talajviszonyok biztosítják a világszerte elismert szőlőket, amelyeket testes és egyedi borok készítésére használnak, amilyen például a Golden Kaan.

Golden Kaan

A Világ borai

Az Ön kosara jelenleg üres...

  Golden Kaan - Golden Kaan - Golden Kaan -

ugrás az oldal tetejére...
   
Globula NetStudio